OM FIFALLA

Mitt namn är Fifalla Luna Langelund och jag är en dansk/svensk kvinna som sedan 1988 bor och arbetar i Småland. Jag är öppen för livets gränslösa mångfald genom materialerna: lera, järn, beting, tyg, foto, glasur, bladguld, färg, gips m.m. Jag jobbar med uppdrag och projekt i hela landet samt även utomlands.

Yrkeserfarenhet och uppdrag
Som produktutvecklare, designer, keramiker, scenograf och stadsmiljöutvecklare har jag arbetat i flera olika kultur- och skulpturprojekt, till exempel:

Har även varit anställd hos krukmakare Ole Pot i Jyderup i Danmark som tillverkade Björn Winnblad Design, frilandsdesigner åt Gabriel Keramik i Timmernabben, modellera mannekängporträtt.

Undervisat i keramik på Elisabethgården i Vimmerby.
Undervisat som lärare på olika skolor i Västervik kommun i masktillverkning.

Utbildning och utställningar
Jag har utbildat mig på Konsthantverksskolan i Köpenhamn, Meginskolan, Betongkurs, gymnasiet i Danmark och ICDP: International Child Development Programs.

Jag har medverkat i såväl separatutställningar som samlingsutställningar och jurybedömda utställningar. Jag har även gjort offentliga utsmyckningar som till exempel positiva, keramiska skulpturer på skolor och sjukhus.

Priser och utmärkelser
Designat och tillverkade priser i keramik till Västerviks miljökontor. Jag har tilldelats tredje pris i tävlingen ”Papperskorg i Västervik”.

"Mentorringen" ett projekt för kvinnliga Innovatörer
Som designer och innovatör var jag en av deltagarna i projektet, okt 2005 - maj 2007. MentorRingen drevs i regi av ALMI Företagsparnet i Kalmar län och var en verksamhet som syftar till att hjälpa innovativa kvinnor att komma ut på marknaden, med sina produkter eller tjänster.